Segítünk! (GYIK)

Segítünk! (GYIK)

Térkép értelmezés, azaz hol lehet parkolni, vagy befejezni a bérlést?

Red zone // piros zóna: Only for using the kick-scooter. You cannot close the ride / stop the renting. // A pirossal jelölt területeken csak haladni lehet, parkolni és lezárni a bérlést nem. Sem parkolni, sem a bérlés befejezését követően ott hagyni nem lehet a rollereket. Például az 5. kerületben a közterület felügyelet beszedi a magára hagyott rollereket, és 30.000 Ft-os bírság megfizetését követően adja vissza.

Yellow zone // sárga zóna:
You can use the kick-scooter and park for 15 HUF/minutes, but you cannot close the ride / stop the renting. // Haladni és parkolni lehet (15 Ft/perc), lezárni a bérlést nem.

White zone // fehér zóna: in this area you can close the ride / stop the renting and park for 15 HUF/minutes, and you can use the kick-scooter // haladni, parkolni (15 Ft/perc) és lezárni a bérlést egyaránt lehet.

Parkolás: foglalod a rollert, más nem tudja elvinni, de ott hagyod, mert dolgod van. Később viheted tovább. Ez 15Ft/perc

Bérlés megszakítása: végleg ott hagyod a rollert, mert már nincs rá szükséged, és befejezed a bérlését.

Feloldás:

Ha megtaláltad a térképen a Breezy-bee-t, és ott állsz mellette, szkenneld be a QR kódot, ami a roller vázán található Sötétben  a telefonod vakuja segítségével könnyebben megy..

Indulás és fékezés a Breezy-bee-vel:

Ahhoz, hogy az elektromos motort használni tudd, előszőr a lábaddal hozd mozgásba a rollert. Ezután már kapcsolhatod is a sebesség szabályzót a kormány jobb oldalán. Óvatosan emeld a sebességet!

Fékezéskor kétféleképpen lassíthatsz, vagy állhatsz meg: a kormány bal oldalán találod az első féket, ezzel óvatosan bánj, nehogy túlfékezd magadat és orra bukj.

A hátsó fék a hátsó kerék sárvédőjére lépve használható és biztonságos lassítást és megállást érhetsz el vele.

Mindig előre gondolkodj, hisz akár 20km/h sebességre is feltud gyorsulni a roller, Ne száguldozz, rajtad kívül is van gyalogosforgalom, Ne menj túl közel senkihez, és tartsd a féktávolságot…

Parkolás és lezárás

Saját és mások biztonságának érdekében mindig csak olyan helyen állj meg, ahol nem zavarod, tartod fel a gyalogos, biciklis, vagy autós forgalmat (autók közé amúgy sem mehetsz a Breezy-bee-vel). A rollert kizárólag a megengedett helyeken parkolhatod le, szem előtt tartva, hogy ott hagyva ne zavarja a gyalogosokat, biciklistákat, ne torlaszoljon el kijáratot, árurakodásban ne zavarjon, ne legyen autó rámpán.

Minden esetben az eszközökön megtalálható kitámasztóval álló helyzetben hagyd ott az eszközt, a járdán, annak szélén.

Ha leparkoltad, nyomd meg az app-on a lezárás gombot és követsd az app utasításait.

Ha mindent jól csináltál, a roller jelezni fog és megkapod az utad összesítését az app-on keresztül, a számládat pedig e-mail-ben.

Sebesség tartományok:

Növelheted a Breezy Bee sebességét, ha a kormányon középen található gombot kétszer gyorsan megnyomad, Ekkor egy fehér ’S’ jel jelenik meg. Ha tovább szeretnéd növelni, akkor még egyszer ugyanezt a műveletet végezd el. Ekkor egy piros ’S’ jelet látsz, ez a leggyorsabb mód. Ha nincs ’S’ jel, az a leglassabb.

Tiltott területek:

Kérlek tájékozódj az app térképén, hol nem tudod lezárni a Breezy Bee-t. A piros tartományokon belül nem hagyhatod és nem is zárhatod le, el kell vinned oda, ahol ez lehetséges, ezek a fehér tartományok.

Több Breezy-be feloldása egyszerre:

Egy regisztrált felhasználó egyszerre csak egy rollert tud feloldani és használni.

Mennyibe kerül a Breezy-bee használata?

Két díjat számítunk fel a használatért: amikor feloldod az eszközt egy egyszeri, fix díjat számítunk, ezután minden elkezdett percért percdíjat számítunk. Az teljesen mindegy, mennyit mentél vel, lemerült-e, csak a feloldás egyszeri díját és a percdíjat kell fizetned a használat időtartamára.

300 HUF a nyitás ára, majd 50 HUF/perc a bérlés, és 15 HUF/perc a parkolás.

Jobb percdíjakat a csomagoknál találhatsz az app letöltése után.

Elektromos roller megosztás

A Breezy egy elektromos roller megosztó app. Az egyes rollereket Breezy-bee-nek hívjuk. A szolgáltatás dokkolás mentes, tehát a szolgáltatási területen belül, a tiltott tereket kivéve bárhol leparkolhatod. Fontos, hogy mindig szabályosan, másokat, a forgalmat, a város szokásos működését nem zavaró, vagy akadályozó módon parkold le a rollert.

Alkalmazásunk jól kiválthatja a rövid távú közlekedési formákat, háztól házig közlekedhetsz vel, ha elegáns vagy, vagy egyszerűen csak sietsz és nem akarsz megizzadni, tökéletes választás. Tömegközlekedéssel variálva gyorsan és fáradtságmentesen juthatsz el célodhoz.

Használatával a belvárosi motorizált közlekedés zsúfoltságát csökkentheted. Fontos szempontunk, hogy városunk még élhetőbb legyen, kevesebb autóval a belvárosban, mégis gyorsabbal elérhetővé téve uticélunkat.

Keresd bérletes ajánlatunkat!

Breezy-bee bérlet

 Ajánlatunkat keresd az app-ban vagy a www.breezy.hu oldalon.

(link)

Általános szerződési feltételek

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

Felhasználási feltételek:

  • Az Általános szerződési feltételek elfogadása, valamint az Adatkezelési tájékoztató és az Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat tudomásul vétele feltételei a használatnak.
  • Biztonságod érdekében viselj sisakot.
  • Be kell hogy töltsd a 18. életévedet.
  • Tartsd tiszteletben a többi közlekedési szereplőt
  • Minden esetben saját felelősségedre használod a rollert
  • Ne használd lejtőn lefelé
  • A KRESZ szabályait be kell tartanod
  • Nem utazhattok egyszerre többen ugyanazon a rolleren
  • Érvényes személyes dokumentumokkal és érvényes, terhelhető hitelkártyával kell rendelkezned
  • Regisztrációdat el kell, hogy fogadjuk

A használat szüneteltetése

Szüneteltetheted a roller használatát, hogy ha távolabb mész a bérlés alatt lévő rollertől, hogy más ne tudja elvinni. Ekkor a használat blokkolva van, de fontos tudnod, hogy a parkolási díjat tovább számoljuk. Ha be akarod fejezni a bérlést, nyomd meg az app-ban a Bérlés vége gombot.

Kell fizetnem, ha bérlés alatt lopják el a rollert?

Ameddig a bérlés folyamatban van, felelősséggel tartozol a rollerért. Csak akkor szűnik meg a felelősséged, amikor szabályosan lezártad a bérlést.

Hibásan terhelték a számlámat

Abban az esetben, ha olyan számlát kaptál, amelyik nem egyezik a bérlésed adataival, a bérleti időszak hosszával, vagy ugyanazt az utat többször is kiszámláztuk és megterheltük a kártyádat, kérlek jelezd ügyfélszogálatunknak a pontos adatok megadásával, hogy kivizsgálhassuk az esetet.

Nem indul a roller

Ahhoz, hogy elindulhass az elektromos motorral, előbb lábbal kell egy kis sebességet gyűjtened, ezután kapcsolhatod a kormány jobb oldalán lévő sebesség kapcsolóval az elektromos motort.

Miért nem találom a Breezy-bee rollert ha a térképen látom?

Kérlek ellenőrizd a telefonod szolgáltatás elérését. Előfordulhat, hogy szolgáltató

Egy regisztrációval ki tudok bérelni több rollert?

Egy regisztrált felhasználó egyidőben csak egy rollert tud kibérelni.

Ha nem tudom a kamerával szkennelni a QR kódot?

A QR kódok alatt található négyjegyű szám beírásával is el tudod indítani a bérlést. (Bizonyos típusú rollereinknél még nincsenek ezek a számok feltüntetve, ezeket hamarosan pótoljuk)

1000 HUF terhelés érkezett a számlámra, miért?

A kártyádat minden bérlés előtt ellenőrizzük, de nem terheljük meg. Az 1000 HUF banki értesítés csak erről szól, a bankkártyád egyenlegét nem érinti.

Red zone // piros zóna: Only for using the kick-scooter. You cannot close the ride / stop the renting. // Csak haladni lehet, parkolni és lezárni a bérlést nem.

Yellow zone // sárga zóna:
You can use the kick-scooter and park for 15 HUF/minutes, but you cannot close the ride / stop the renting. // Haladni és parkolni lehet (15 Ft/perc), lezárni a bérlést nem.

White zone // fehér zóna: in this area you can close the ride / stop the renting and park for 15 HUF/minutes, and you can use the kick-scooter // haladni, parkolni (15 Ft/perc) és lezárni a bérlést egyaránt lehet